Feriehus i Doverodde

Feriepartner Thy har 7 feriehus til leie i overodde
Søk etter feriehus
Velg ankomst- og avreisedag
Filtrering
Avstand til strand/kyst i meter
  • Svømmebasseng
  • Boblebad

Soverom

Baderom

Søk på Hus-ID. / Adresse

En idyllisk feriedestinasjon mellom hav og fjord

Doverodde – en idyllisk feriedestinasjon mellom hav og fjord

I og ved Doverodde finnes en flott blanding av noe av det beste Thy, Limfjorden og Vesterhavet har å by på. Her er mengder med vakker og storslått natur, allsidige kulturopplevelser og spennende historiske severdigheter som garanterer en sommerhusferie fylt med opplevelser for alle, året rundt.

Doverodde var opprinnelig en liten havneby beliggende ved Limfjorden, og området er i dag preget av mange gamle kvegfarmer. I dag kan man reise tilbake i tiden på Heltborg museum eller på den 150 år gamle kjøpmannsgården og lære mer om det gamle Doverodde og Thy. Heltborg museum ligger i en gammel skole kun 6 km fra Doverodde. Hvis man vil enda lengre tilbake i historien kan man reise innom oltidskirkegården ved Ydby Hede like ved Doverodde. Her finnes Danmarks største samling av store gravhauger, som også kalles megalittiske.

Doverodde kjøpmannsgård legger også rammen for mange allsidige og underholdende ferieaktiviteter for både voksne og barn. I tillegg til den faste historiske utstillingen på kjøpmannsgården finner også en rekke kulturelle begivenheter sted, for eksempel kunstutstillinger og forskjellige musikalske arrangementer. Doverodde sentrum er også hjemsted for Kulturekspressen og det lokale vikingskiplaug som blant annet er vert for et årlig vikingmarked. I den gamle kjøpmannsbutikken kan barn og barnslige sjeler slå seg løs og leke med gamle varer, utkledningstøy og gamle veltepettersykler. I juniorverkstedet kan familiens kreative sjeler boltre seg.

Nordvest Safari holder også til på kjøpmannsgården og kan tilby en rekke aktiviteter i den allsidige naturen Doverodde ligger i. Her kan dere arrangere alt fra tur i havkajakk til møter med ville sel på selsafari i det sydlige Thy. For en forsmak på det flotte landskapet rundt Doverodde kan man klatre opp i den 37 meter høye tidligere kornsilo ved Limfjordsenteret og nyte utsikten over fjordlandskapet.

Naturen omkring Doverodde byr på alt fra fjord, enger, skog og flotte plantasjer. Nord for lystbåthavnen ligger Doveroddes egen badestrand som er meget barnevennlig. På fastlandet er det et rikt dyre- og fugleliv og entusiaster kan være heldige å spotte noen av de sjeldne danske fugler, amfibier og krypdyr.

Ved den innerste delen av fjorden ligger sjøområdet Dover Kil som er innsirklet av flotte enger og bakker. I Dover Plantage kan dere nyte idyllisk natur rundt både det vakre skogsvannet og den rislende kilden.

Området rundt Ydby Hede er perfekt å utforske til bens eller på sykkel, takket være alle stiene som fører feriegjestene sikkert gjennom den vakre naturen. Også klitplantagen ved Lodbjerg har en rekke oppmerkede ruter hvor man kan gå og oppleve hedelandskapet med innsjøer og skog helt tett på.

Bare 6 kilometer fra Doverodde ligger handelsbyen Hurup som tilbyr et bredt utvalg spisesteder og aktiviteter, bla en svømmehall. Jesperhus Blomsterpark ligger knapt 50 kilometer fra Doverodde, og frilandsmusset Hjerl Hede er i samme avstand. Nordsjøakvariet i Vorupør og Jyllandsakvariet i Thyborøn er også gode utfluktsmål fra Doverodde.

Lukk