Feriehus i Kjærgaarden og Vestervig

Feriepartner Thy har 30 feriehus til leie i Kjærgaarden og Vestervig
Søk etter feriehus
Velg ankomst- og avreisedag
Filtrering
Avstand til strand/kyst i meter
  • Svømmebasseng
  • Boblebad

Soverom

Baderom

Søk på Hus-ID. / Adresse

Kjærgaarden – en ferie i smørøyet mellom Limfjorden og Vesterhavet

Sommerhusområdet Kjærgaarden ligger like ved en av de deilige kystene av Limfjorden ved Krik Vig som er kjent for sitt rolige vann, barnevennlige strender og en fantastisk utsikt til både fjorden og naturen på land. Bare få kilometer unna finner dere Vesterhavets brusende bølger ved Agger.

Stranden har selvsagt det blå kvalitetsflagget, og hvis Vesterhavsvinden blir for stri kan dere lett finne le mellom bølgebryterne som er lagt beskyttende ut langs Aggers kystlinje. Kjærgaarden er med andre ord et perfekt reisemål for hele familien, uansett om man liker små eller store bølger, eller rett og slett flotte naturopplevelser på fastlandet.

Kjærgaarden er mye mer enn Limfjordens og Vesterhavets kystlinjer. Området er kjennetegnet av flott og frodig natur, med mange opplevelser for hele familien. Agger Tange er fredet og er med sine grunne arealer, laguner og vader en ettertraktet yngleplass for mange fugler. Mange av dem tar også en pause her, enten de trekker nordover eller sydover om våren og høsten. I farvannet mellom Agger Tange og Thyborøn finner dere dessuten en livlig koloni med sel.

Lodbjerg plantasje mot nord ved Vesterhavet, og Rønhede plantasje som ligger inn i landet omtrent 8 kilometer fra Kjærgaarden, har begge et godt utvalg turstier og shelters. Begge plantasjene er vel verdt et besøk. I Lodbjerg finner dere også det populære fyret. Her kan dere i dagslyset nyte den storslåtte utsikten over både land og hav. I Rønhede ligger en naturlekeplass med forskjellige former for naturredskaper, en matpakkehytte og en bålplass man kan tenne bål ved bruk av brensel dere finner i skogen.

På den nordlige del av fastlandet ved Krik Vig ligger innsjøene Flade Sø og Ørum Sø. Begge innsjøene ligger i meget kort avstand til Vesterhavet og i Flade Sø er det mulighet for å kaste snøret og fiske etter gjørs, gjedde, abbor og ål. Begge innsjøer har dessuten et rikt fugleliv med flere arter av både ender og vadefugler.

Vestervig ligger bare et steinkast fra Kjærgaarden og her finnes et godt utvalg butikker og spisesteder. Byen huser også Skandinavias største landsbykirke, og man kan ta en utflukt til den idylliske klosterparken i byen. På veien til Vestervig kan dere stoppe ved en gammel, men velholdt hollandsk mølle. I Agger kan hele familien lære mer om fiskeriet, kysten og Aggers historie i de såkalt Sorte Huse som opprinnelig ble brukt som verksteder for de forskjellige kystsikringstiltakene i området.

I Doverodde som ligger 14 kilometer fra Kjærgaarden kan man besøke den gamle kjøpmannsgården hvor det er forskjellige utstillinger og spennende aktiviteter for både barn og barnslige sjeler. Dessuten er Nordsjøakvariet i Vorupør, Jyllandsakvariet i Thyborøn og Jesperhus Blomsterpark opplagte utfluktsmål fra sommerhusområdet i Kjærgaarden.

Lukk