Retningslinjer for informasjonskapsler – hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin eller annet IT-utstyr med hukommelse, ved besøk på et nettsted. Informasjonskapsler brukes av stort sett alle nettsteder, og disse tekstfilene gjør det mulig å hente inn informasjon om hvilke sider og funksjoner brukeren besøker og benytter seg av.

Feriepartner Danmark bruker selv informasjonskapsler på hjemmesiden, og har dessuten tillatt at visse tredjeparter gjør det, herunder Google Analytics. Bruk av informasjonskapsler på hjemmesiden er delvis for å generere statistikk over brukernes besøk på hjemmesiden, og delvis for å optimere hjemmesidens funksjonalitet og brukervennlighet.

Dessuten brukes visse markedsføringsinformasjonskapsler til å spore besøkende på tvers av nettsteder, for å vise annonser som er relevante for den enkelte brukeren. Disse informasjonskapslene er samtidig mer verdifulle for utgivere og tredjeparts annonsører.

Personvern

I forbindelse med bruken av informasjonskapsler kan de tekniske innstillingene på hjemmesiden føre til at brukerens IP-adresse blir hentet inn og behandlet, for eksempel av Google Analytics. Feriepartner Danmark vil imidlertid kun motta opplysningene i maskert form, dvs. der visse deler av IP-adressen er slettet. Bruken av informasjonskapsler kan allikevel medføre behandling av personopplysninger, og vi anbefaler derfor at du leser våre Retningslinjer for personvern.

Fravalg og aksept av informasjonskapsler

Ved å bruke våre tjenester aksepterer du vår bruk av informasjonskapsler. Du kan imidlertid fravelge bruken av informasjonskapsler ved å endre innstillingene i nettleseren din, og allikevel bruke deler av nettstedet vårt. Hvis du ønsker å slette allerede eksisterende informasjonskapsler, kan du se veiledninger for å slette informasjonskapsler fra de vanligste nettleserne her:

Sletting av informasjonskapsler i Internet Explorer
Sletting av informasjonskapsler i Mozilla Firefox
Sletting av informasjonskapsler i Google Chrome
Sletting av informasjonskapsler i Safari 5.0

Merk at noen av hjemmesidens funksjoner, f.eks. [nyhetsbrevet], i noen tilfeller forutsetter at bruken av informasjonskapsler aksepteres av brukeren og er aktivert. Hvis du ønsker å se en samlet liste over informasjonskapslene som brukes på Feriepartner Danmarks hjemmeside, kan du klikke her, og hvis du har andre spørsmål til Feriepartner Danmarks bruk av informasjonskapsler er du velkommen til å kontakte oss via info@feriepartner.dk.

Lukk