Sildefestival i Hvide Sande

Opplev den meget godt besøkte Sildefestivalen – i Hvide Sande finner du kanskje det beste sildefisket i hele Danmark.
Søk etter feriehus
Feriepartner Danmark
Filtrering
Avstand til strand/kyst i meter
  • Svømmebasseng
  • Boblebad

Soverom

Baderom

Søk på Hus-ID. / Adresse

Stor sildefiskekonkurranse i Hvide Sande

Hvert år avholdes en svært godt besøkt konkurranse i sildefiske, i Hvide Sande. Denne begivenheten kalles ofte det uoffisielle VM i sildefiske.

Sildefestivalen finner sted den siste helgen i april. Sildefestivalen er populær, så du bør bestille sommerhuset ditt i Hvide Sande i god tid hvis du vil sikre deg en plass i området mens begivenheten pågår.

Du finner flere opplysninger om arrangementet på Sildefestivalens hjemmeside: www.sildefestival.dk

Sildefiske

Er det noe Hvide Sande er kjent for, er det sildefiske. Du finner rett og slett ikke bedre sildefiske andre steder. Og ikke nok med det: fisket gjentas to ganger i året.

Vårsild og høstsild

Vårsilden kommer til slusene i Hvide Sande allerede i slutten av mars eller begynnelsen av april, og den blir der helt inn i juni.

Om høsten starter fisket igjen i september. Hvis forholdene er gunstige, kan fisket ofte strekke seg helt til jul. Om høsten fanger du høstsild, som tilhører en annen sildeart enn den du finner om våren.

Høstsilden er større og fetere, og den egner seg svært godt til å lage julesild av.

Sildefiske ved slusene.

Fisket foregår hovedsakelig ved slusene i Hvide Sande. Her står fiskene i store stimer og venter på å kunne dra gjennom slusen. Ved slusen er det en plattform, som du fisker fra. På nordsiden av slusen er det laget en sti for rullestolbrukere. Du kan også fiske andre steder i havnebassenget og fra bryggene.

Lei et sommerhus ved slusene i Hvide Sande

Ved slusen i Hvide Sande kan du leie et av de populære sommerhusene som kalles «slusehus». Med sin beliggenhet like ved vannkanten og en fantastisk utsikt over vannet er disse sommerhusene et perfekt utgangspunkt for sildefiske ved slusen. De fleste av disse slusehusene er sportsfiskevennlige, hvilket betyr at de har både stor fryser og et sted å rense fisken.

Fiske fra molo

Fiske fra moloer en hyggelig og svært familievennlig måte å fiske på. Det er nesten fangstgaranti på de mange gode og solide moloanleggene i Hvide Sande.

Fra enkelte moloer kan du fiske flere hundre meter ut i Nordsjøen, og andre steder fisker du i havneanlegget. Felles for moloene er at de er meget gode fiskeplasser, med stor sjanse for å fange god matfisk.

Du kan kjøpe fiskekort og forsyne deg med fiskeutstyr ved Kott Fritid Hvide Sande og Lystfiskeren i Hvide Sande.

Finn et sportsfiskervennlig sommerhus til leie i Hvide Sande

Lukk