Spar 10 % på billetter til Bunkermuseum Hanstholm

Book ditt feriehus med Feriepartner og kjenn et sus av historiens vinger mens du ser på de store våpnene og gjenopplever den dramatiske krigshistorien til Nord-Europas største festningsverk fra 2. verdenskrig
Søk etter feriehus
Velg ankomst- og avreisedag
Filtrering
Avstand til strand/kyst i meter
  • Svømmebasseng
  • Boblebad

Soverom

Baderom

Søk på Hus-ID. / Adresse

Blant bunkere og kanoner

I løpet av 2. verdenskrig måtte tyskerne kunne beskytte kysten av Nordsjøen mot deres fiender, så de bygde flere bunkeranlegg i Danmark og Norge.

Du kan se det største av disse festningsverkene på nært hold på Bunkermuseum Hanstholm.

Her finner du en bunker på 2500 kvadratmeter som er utstyrt med kanonplasser, ammunisjonsbunkere og personellinnkvartering som var en del av kystartilleriet til Hanstholm II – som i dag har blitt forvandlet til et museum som uten tvil er verdt et besøk.

Museet ligger i en av Danmarks vakreste omgivelser på kanten av Nordsjøen og nasjonalparken Thy.

Kanon på 110 tonn

Kystartilleriet ble bygget i 1941 for å forhindre at den britiske marinen seilte inn i Skagerrak.

Artilleriet besto av fire store kanoner på 38 cm som kunne skyte på en avstand på 55 kilometer – halvveis til Norge, med andre ord. Kanonene veide 110 tonn, og var vanskelige å unngå.

En av kystartilleriets kanoner var plassert midt i bunkerkomplekset, men ble dessverre ikke bevart.

Det er umulig å få følelsen av den utrolige størrelsen og kraften til våpnene når du går rundt kanonenes originalsokkel, som er 5 meter dyp og har en diameter på 30 meter.

Livet i bunkeren

Bunkermuseum Hanstholm gir sine besøkende et unikt og rørende glimt inn i hverdagen til soldatene i bunkeren.

Flere av rommene er restaurert til sin opprinnelige tilstand og utseende, og du kan se våpen, uniformer og andre originalelementer. Dette gir deg en følelse av hvordan livet i bunkeren var under krigen.

Gå forbi mannskapets innkvartering med køyesenger for hele kanonmannskapet på 90 menn. Det var forseglet mot gass og selvforsynt med vann og strøm.

Se for deg hvordan det var å leve så tett på hverandre og være avskåret fra livet utenfor.

Ta en tur med utstyrstoget

Klatre ombord på museumstoget og bli med på en tur gjennom artilleriet hvor du kjører forbi en utstyrsbunker og en av bunkerne som huset kanonen på 38 cm.

Museumstoget tar deg med rundt i dette historiske terrenget på den opprinnelige smale jernbanen, som tyskerne bygde til å transportere tung ammunisjon for kanonen.

Toget går hver dag om sommeren og i uke 42. Turen er på 1 kilometer og tar omtrent 10 minutter.

Natursti i okkupasjonens spor

På museumssenteret finner du et vakkert sanddyne- og skogslandskap. Dette var tidligere et grelt landskap med sanddyner og hjemmet til mange av de tyske bunkerne. I dag kan du gå en tur langs naturstien her.

Utforsk de mange bunkerne som ligger spredt utover landskapet, noen av dem under jorda, andre som observasjonsposter som ble brukt til å oppdage fienden.

Du kan også delta i et virtuelt orienteringsløp på Bunkermuseum Hanstholm hvor du blir utfordret med gåter og morsomme puslespill.

Friluftsmuseum Hanstholm I

Friluftsmuseum Hanstholm I ligger blant sanddynene sør for Hanstholm og et av de best bevarte kystartilleriene i Danmark.

Friluftsmuseum Hanstholm I er også en del av Bunkermuseum Hanstholm, så du kan starte eller avslutte din dag på museet med å besøke sanddynene. En gåtur i det åslendte bunkerterrenget er et ekte eventyr for hele familien.

Utforsk de vakre, uforstyrrede omgivelsene og se om du greier å finne alle 19 bunkere. Alle er åpne, så du kan gå inn og se for deg hvordan det var å være der inne og beskytte Skagerrak fra land.

Slik får du rabatt

Rabatt får du kun hvis du leier et feriehus fra en av de lokale Feriepartner-byråene som tilbyr rabatter. Du finner en liste over byråene på denne siden.

När du hämtar nycklarna till din stuga får du en kupong som du måste ta med till attraktionen för att få rabatten när du köper biljetter. Kupongen kommer att skickas till dig tillsammans med ditt hyresbevis.

Lukk